Hertha

hertha-2

Långören byggs enligt äldre modell av skärgårdstorp. Vi strävar efter att förena det gamla med modernt komfort. Samtliga stugor kommer att uppfylla klassificeringsnormerna för fem stjärnor som fastställts av Visit Åland. Inredningen är inspirerad av byggdens historia och lokalt konsthantverk. Vi använder flera detaljer som härstammar från Brändö. Det handvävs mattor enligt en äldre matta från en av byns gårdar. Likaså trappan upp till andra våningen: den är en exakt kopia från en trappa i Torsholma by. Den hade helt enkelt den perfekta lutningen.

hertha-plan-ritning

 

Stugorna har ett fullt utrustat, modernt kök i storstugan med braskamin, gungstol och matbord med gammaldags kökssoffa. I nedre våningen finns dessutom ett sovrum och badrum med bastu. En trappa upp finns ett till sovrum. Till stugan hör även annat som behövs för att njuta av en skärgårdssemester som en roddbåt till exempel. Det finns också cyklar att hyra.

Långören är en udde med vatten runt omkring sig. Man kan bada från de släta klipporna. Brygga för att fästa båten vid finns förstås också. En öde ö direkt intill lockar till äventyr för stora och små.